İSTANBUL PSİKANALİZ DERNEĞİ, ULUSLARARASI PSİKANALİZ BİRLİĞİ TAM ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

1994 yılında İstanbul Psikanaliz Grubu'nun kurulmasıyla başlayan yolculuk, 2001 yılında İstanbul Psikanaliz Derneği'nin kurulmasına evrildi. Derneğimizin Uluslararası Psikanaliz Birliği'nin (IPA) bileşeni olması yolundaki ilk adımı, "Çalışma Grubu (Study Group)" olmamızla 2007 yılında gerçekleşti. 2012 yılında "Aday Dernek (Provisional Society)" olarak kabul edildik. Son olarak da 27 Temmuz 2017 tarihinde Buenos Aires'te gerçekleştirilen 50. IPA Kongresi'nin genel kurulunda yapılan oylama ile "Bileşen Dernek (Component Society)" olma hakkını kazandık.

2007 yılında başlayan, IPA destek ve bağlantı kurullarının denetimi ile ilerleyen bu sürecin sonunda psikanalist adaylarının seçilmesi, eğitimi ve süpervizyonu konusunda tam yetkili olduk ve IPA ölçütleri doğrultusunda mesleki ve etik standartların uygulanmasında tek başımıza sorumluluğumuzu üstlenerek özerkliğimizi edindik.

Bu süreçte bizi destekleyen kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

İstanbul Psikanaliz Derneği

*Fotoğraf, Talat Parman 50. IPA Genel Kurulu'nda teşekkür konuşmasını yaparken Alain Gibeault tarafından çekilmiştir.

Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmaları

Yüzüncü Yılında Kurt Adam ve Analite: Hakimiyetten Tahakküme