• Tarih : 20.02.2004

1. Çocuk Psikanalizinde Çerçeve ve Oyun

İstanbul Psikanaliz Derneği olarak, psikanaliz tartışmalarımıza şimdiye kadar eksik kalan bir oyuncuyu, yani çocuğu da katıyoruz. İlk kez düzenlenecek olan Çocuk Psikanalizi Günlerinde “Çocuk Psikanalizinde Çerçeve ve Oyun” konusuna yer verilecektir. Çocuk psikanalizinin çerçevesi psikanaliz tarihinde birçok tartışmaya yol açmıştır. Çerçevesi belirsiz olan bir psikanalitik uygulama olamaz. Ancak erişkinlere uygulanan çerçeve çocuklar için geçerli olmadığına göre, çocuk psikanalizinde nasıl bir çerçeveden söz edilebilir? Oyun bu nedenle, hem psikanalitik çerçeveye, hem de çocuk psikanalizi tarihinin kökeninde yatan Anna Freud ile Melanie Klein’ın yaklaşımları arasındaki teknik ve teorik farklılıklara yaptığı gönderme açısından önemlidir.

1. Çocuk Psikanalizi Günleri

“Çocuk Psikanalizinde Çerçeve ve Oyun”

20-21 Şubat 2004

Taksim Savoy Hotel