• Tarih : 24.03.2017

14. Çocuklukta ve Ergenlikte Yeme Bozuklukları

Bu yıl düzenlenen 14. Çocuk Psikanalizi Günleri’nin konusu çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkan yeme bozukluklarıdır. Kendisi çocuk doktoru olan Tülay Erkan bebeklerde sıklıkla görülen reflü sorununa anne-çocuk ilişkisi açısından yaklaşacaktır. Ayça Gürdal Küey ise anoreksik bir çocuk veya ergenle çalışırken, hastanın aktarımının analistte uyandırdığı kritik karşı aktarım süreçlerini ele alacaktır. Bengi Düşgör, Perge Akgün, Nergis Güleç ve Funda Akkapulu’nun sunumları tipik yeme bozuklukları olan anoreksiya, bulimi ve obezite sorunları üzerinde odaklanacaktır. Bu yıl konuk analistimiz olan Suzanne Maiello ise çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkan yeme bozukluklarının kökenini anne- bebek ilişkisinde konumlandıracaktır. Bion’un kapsayan/kapsanan kavramına, anne ile bebek arasındaki etkileşim biçimlerini anlamak açısından merkezi bir önem atfeder. Böylelikle bebeğin ağzı (kapsanan) ile meme (kapsayan) arasındaki buluşma veya buluşamama, bebeğin dış dünya ile kuracağı ilişkilerin modelini oluşturacaktır. Güneş Özen’in sunacağı bir yeme bozukluğu olgusu Suzanne Maiello tarafından tartışılacaktır.

İstanbul Psikanaliz Derneği (Uluslararası Psikanaliz Birliği) ve İstanbul Çocuk ve Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği Ortak Etkinliği

14. Çocuk Psikanalizi Günleri

"Çocukluk ve Ergenlikte Yeme Bozukluları"

24-25 Mart 2017