Image Name

The Marmara Hotel -Taksim

Konferans

“Kadınsı Deha”

“Depresyon: Sözün Yaşamı ve Ölümü”

Julia Kristeva

Dilbilimci, göstergebilimci, yazar ve psikanalist Julia Kristeva, çağımızın en önemli düşünürlerindendir. İstanbul Psikanaliz Derneği’nin davetlisi olarak ülkemize ilk kez konferans vermek için gelecek olan Kristeva, Paris 7 Denis Diderot Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Paris Psikanaliz Kurumu’nun üyesidir. Columbia Üniversitesi, The New York New School ve Toronto Üniversitesi başta olmak üzere ABD, Kanada ve Avrupa’da çeşitli üniversitelerde düzenli olarak dersler vermektedir. Otuzu aşkın yapıtın yazarı olan Kristeva, son yıllarda özellikle kadın yazarlar ve kadın entelektüeller üzerine çalışmaktadır ve bu konudaki çalışmalarını Kadınsı Deha başlıklı üçlemesinde yayınlamıştır. Birçok üniversiteden aldığı onursal doktoralara, 2004 yılında Holberg Ödülü, 2006 yılında Hannah Arendt Ödülü eklenmiştir.